Cabinet de neurologie - Dr. Gheorghe Teodor

Medic primar neurolg cu competenta de ultrasonografie "Doppler" a circulatiei cervicocerebrale si transcraniene.

Ultrasonografia sau ecografia este metoda prin care sunt vizualizate diferite organe si tesuturi ale corpului uman, cu ajutorul ultrasunetelor. Imaginile ecografice se obtin in timp real fiind astfel posibil sa vizualizam structura si miscarea organelor interne.

Ecografia Doppler este o aplicatie speciala a ecografiei prin care se poate evalua directia si viteza fluxului sanguin in vasele mari ale gatului, abdomenului, mainilor si picioarelor. Fiind o metoda noninvaziva si nedureroasa, care poate oferi foarte multe informatii despre organul cercetat, relativ avantajoasa economic, ultrasonografia capata tot mai multa importanta ca metoda de investigatie.
Ecografia Doppler nu doare, nu e invaziva si dureaza cel mult 40 de minute. De asemenea, nu are nici un fel de efecte secundare, iar dupa aceasta investigatie puteti sa plecati acasa imediat.

Pentru ca se foloseste in special pentru evidentierea fluxului sanguin, se pot detecta usor trombi (cheaguri de sange), care uneori va pot pune in pericol viata. Spre exemplu, in neurologie, examenul Doppler transcranian permite studierea miscarilor sangelui in arterele intracerebrale, urmarite prin oasele craniului. De asemenea, prin aceasta metoda pot fi vizualizate inclusiv depunerile periculoase de pe vase de tipul grasimilor sau calciului.

Diagnostic / Servicii

Program